vrijdag 6 augustus 2010

Wat is beter? 100 verlangens realiseren of 1 verlangen loslaten?


Na mijn studie kreeg ik een zeer goed betaalde baan. Ik had gelijktijdig mijn eerste echte vriendin, mijn eerste auto en eerste appartement. Mijn verlangens waren gerealiseerd en toch voelde een groot deel in mij zich ongelukkig. Mijn diepere (onbewuste) verlangens waren verre van gerealiseerd.

Doel bereikt en dan?

Wie herkent het niet dat je je doel bereikt hebt en direct vooruit kijkt naar het volgende nieuwe doel. Het houdt je bezig, maar uiteindelijk werkt het niet. Als je het herkent, zijn het waarschijnlijk doelen vanuit de mentale laag (vanuit wat je vindt) in plaats van de diepere verlangens (wat je nodig hebt). Je bent dan tevreden als het doel bereikt wordt, echter een vernieuwd verlangen en de ontevredenheid steken direct weer de kop op zodra het doel is bereikt. De onzekerheid en onrust worden weer voelbaar. Echter wat zit er onder die onzekerheid en onrust?

Tevreden zijn in het NU.

Zo werkt ook training of coaching niet, wanneer deze alleen gericht is om oppervlakkige verlangens en doelen realiseren. Ja, de oppervlakkige verlangens worden misschien gerealiseerd, echter de onderliggende bron van ontevredenheid blijft bestaan.
Het is belangrijk de onderliggende bron van ontevredenheid en onrust te onderzoeken. Wat tegelijkertijd mis is het ZIJN. Het ZIJN bestaat uit alles ten volste kunnen ervaren wat in het leven zich aandient, dus ook elke emotie waaronder ontevredenheid en de diepere verlangens die daar onder liggen. Het is een ervaring die je zegt dat alles nu goed is en een diep gevoel van rust geeft.

                                                                                          
Artikel geschreven door: Luc van Esch, trainer & coach
Jouw verlangens realiseren? Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking

Geen opmerkingen: