dinsdag 28 mei 2013

Vervolg op training mindfulness meditatie Utrecht

Er zijn verschillende mogelijkheden om de Mindfulness meditatie training een vervolg te geven om zo het geleerde vast te houden of juist verder te verdiepen. Hieronder staan enkele suggesties om te doen.
  • 10-daagse retraite Vipassana. De oorsprong van Mindfulness meditatie bevindt zich in de vipassana. Deze 10-daagse retraite bied je de ruimte om patronen op een dieper niveau los te laten. Ik kan het iedereen aanbevelen om hier de tijd voor vrij te maken. Iedereen die deze gedaan heeft spreekt over een verdieping in rust, wijsheid en groot effect op leven en relaties.
  • Mindfulnessdagen. Je dagelijkse leven onderbreken voor een mindfulnessdag. Een dag om bij jezelf te komen, op te laden en samen met anderen te mediteren. 
  • Vervolgtraining mindfulness in communicatie. Deze training gaat dieper in op contact met anderen. Het lukt meestal wel om bij jezelf te zijn als je alleen bent of in meditatie. In deze training leer je wat de impact is van anderen op jou en je leert om met aandacht en ontspanning bij jezelf te blijven. Er ontstaat meer acceptatie naar jezelf en anderen. 
  • Voor mensen met meditatie ervaring kun je in Utrecht op verschillende plaatsen terecht voor wekelijkse meditatiebijeenkomsten. Ik kan Marjan Postma van harte aan bevelen. Ze geeft bijeenkomsten in Utrecht op dinsdagochtend van 10.00 – 11.30 uur of donderdagavond van 20.00 – 21.30 uur nabij het Neude. Aanmelden en meer info via tel:06155267155 of info@deverzoening.com 
  • Mindfulnessweek of weekenden Op veel plekken kun je retraites of mindfulnessweken volgen in alle soorten en maten. We geven zelf een zomerweek Mindfulness en intuitie 20 tm 27 juli te Frankrijk. Geen week van volledige stilte. Centraal staan verdiepen van aanwezigheid, vergroten bewustzijn en daarnaast ontspannen, plezier en genieten in een mooie omgeving.
  • Andere suggesties om je persoonlijke ontwikkeling verder te stimuleren zijn trainingen waarbij je je lichaamsbewustzijn vergroot, denk aan: tai chi of yoga. Ook trainingen op het gebied van lichaamswerk, energiewerk kunnen interessant voor je zijn. 
Zoek op internet naar de verschillende mogelijkheden die er zijn om jouw mindfulness meditatie training een vervolg te geven. Wil je meer suggesties, info of heb je vragen, neem graag contact op.

Geen opmerkingen: