donderdag 2 februari 2012

Wetenschap: mensen gelukkiger na meditatie

Recent wetenschappelijk onderzoek over meditatie laat zien dat mensen die mediteren er gelukkiger uitzien. Het wetenschappelijk onderzoek heeft mediteerders en niet-mediteerders getest gebaseerd op een 15 seconden video clip van hun gedrag.

Gelukkiger na meditatie retraite
Een studie liet zien dat mensen die begonnen zijn met mediteren gelukkiger er uit zien na een intensieve 9-daagse meditatie retraite (in vergelijking met voor de meditatie retraite). Een tweede studie liet zien dat mensen die ervaren zijn in meditatie, er gelukkiger eruit zien in vergelijking met de controle groep.

Bekijk ook dit korte filmpje van de BBC over wetenschappelijk onderzoek met uitkomsten mindfulness meditatie helpt tegen chronische pijnen en ego-centrisme

Meer weten over 8-weekse training mindfulness meditatie te Utrecht? Lees verder of neem contact op voor meer informatie. Of doe eens gek en schrijf je direct in voor een 10 daagse vipassana-meditatie retraite. Financiele bijdrage alleen door hen die voor zichzelf het nut van de meditatie hebben ondervonden. Laat je weten hoe je het ervaren hebt?

Wil je het gehele engelstalige artikel lezen, klik hier. Op de hoogte blijven van wetenschappelijk onderzoek over mindfulness meditatie? Meld je op deze site aan voor de engelstalige nieuwsbrief 

Geen opmerkingen: