dinsdag 18 oktober 2011

In 7 stappen de sfeer positief beïnvloeden

Gedrag roept gedrag op, energie roept energie op.

Onder energie versta ik: het totaal pakket aan emoties, verwachtingen, intenties en overtuigingen die je met je meedraagt. Je kunt het zien als de uitstraling die iemand heeft. Als iemand zich goed voelt, dan is dat fysiek zichtbaar hoe iemand loopt maar ook voelbaar. Deze persoon heeft dan ook andere gedachten dan wanneer hij zich ‘naar’ voelt en doet dan vanzelfsprekend ook andere dingen.

Met aanwezigheid en intentie de sfeer beïnvloeden

Belangrijke elementen om de sfeer te beïnvloeden zijn de kracht van jouw aanwezigheid en intentie. Aanwezigheid: Ben je veel aan het denken, dan zit je meer in je hoofd. Voel je fysiek contact met je lijf, zit je meer in je lijf. Daar waar je met je aandacht bent, ben je aanwezig. Hoe meer je in je lijf zit, hoe krachtiger je volledige aanwezigheid.

De intentie heeft te maken met ‘de wil’. Hoe sterker je iets wilt, hoe meer voelbaar het is. Als je van iets echt overtuigd bent en dit heel sterk wilt, ga je het ook anders denken, voelen, praten en ga je ook anders bewegen. Lees verder over ‘de krachtigste persoon bepaald de sfeer’.

In 7 stappen de sfeer positief beïnvloeden

  1. Bepaal welke intentie je wilt neerzetten (bv. openheid)
  2. Voel hoe sterk je dit werkelijk wilt.
  3. Haal een herinnering op toen je dit gevoel het meeste ervoer. Haal de details terug, zoals met wie je toen was, waar, wat je zei, dacht, en voelde etc.
  4. Check je lijf, waar voel je dit gevoel in je lijf. Als jij volledig (bv. open) bent, hoe en waar voel of ervaar je dit? (maak je niet druk als je dit niet geheel kunt voelen. Jouw intentie is belangrijker dan je capaciteit om te voelen)
  5. Maak dit gevoel groter. Stel je voor dat je dit gevoel toelaat in je gehele lijf.
  6. Word je bewust van je ‘eigen ruimte’. Iedereen heeft een kleine ruimte om zich heen, wat ook de ruimte is die je afstand houd naar andere mensen toe, ook wel eigen ruimte, comfort zone of aura genoemd. Stel je voor dat je deze ruimte om je heen hebt en deze intentie ook in de ruimte om je heen neerzet.
  7. Herinner jezelf aan deze intentie gedurende de dag en herhaal kort deze stappen.
Deze stappen helpen je te herinneren aan je intentie. Zoals hierboven aangegeven heeft jouw intentie/wil direct invloed op hoe je denkt, voelt, en gedraagt. Dit draagt natuurlijk direct bij aan de sfeer.
O ja….geloof niet wat ik hier opschrijf, probeer het uit en vertrouw op je eigen ervaring. Probeer het uit om de sfeer positief te beïnvloeden. 

Geen opmerkingen: