donderdag 22 september 2011

De krachtigste persoon bepaalt de sfeer

Emoties reageren op emoties, energie beweegt mee op energie
(On)bewust pikt de ander op hoe je je voelt. Zo voel je je bij de ene persoon prettig en bij de ander niet. Je lijf resoneert per definitie mee met de emotie van de ander. Zo heb je ALTIJD invloed op de situatie en op de ander. Degene met de sterkste gevoelsuitstraling (ook wel uitstraling of energie) is het meest dominant binnen de groep en bepaalt daarmee de sfeer in een groep. Uiteraard kan het ook een tweetal of subgroep zijn die de sfeer bepaalt. Emoties kunnen bepalend zijn in een sfeer, maar het kan ook zijn: openheid, vrijheid, afstandelijkheid etc.

Jezelf blijven binnen groepen
Het is binnen groepen niet altijd eenvoudig om bij je eigen keuze te blijven. Zeker voor jonge mensen die nog niet sterk in hun eigen energie staan. Denk maar eens aan de tijd toen je jonger was en in groepen bevond. Er zijn dan altijd jongeren die zich snel aanpassen aan energie die in de groep hangt. De meest dominante energie bepaalt de richting en beweging van de groep.

De kracht van positieve energie.
Positieve energie heeft een hogere trilling dan negatieve energie. Je kunt met positieve energie de negatieve energie veranderen. Het begint door in een situatie van negatieve energie jezelf niet te verliezen en je aandacht gericht te houden op positiviteit en deze te echt te voelen. Jouw positieve aanwezigheid en intentie is van belang. Je kunt ook de ander vragen naar een positieve ervaring, herinnering of wat iemand leuk vind. Nodig de positiviteit uit en ontdek de aantrekkingskracht hiervan op anderen en het effect op de omgeving.

Mediteren en bij jezelf blijven
Door te mediteren vergroot je de kracht van je eigen aanwezigheid. Je leert je bewust te zijn van wie je bent, wat je voelt en ervaart. Naarmate je je eigen emoties op een dieper niveau kent en hebt aanvaard, kun je krachtiger in je eigen emoties staan. Je weet wie je bent, en bent minder vatbaar van energieën en emoties van anderen.

Geen opmerkingen: