woensdag 18 mei 2011

Intuïtie = jezelf kennen en herkennen.

Denk aan de chefkok die een gerecht kan ontleden en intuïtief weet welke ingrediënt ontbreekt om het gerecht nog beter te maken. De kok heeft eerst de ingrediënten individueel LEREN KENNEN door veel te proeven en te ervaren. Vervolgens kan hij nu door zijn ervaring vol vertrouwen de ingrediënten HERKENNEN. Leren kennen kan niet met alle ingrediënten op een hoop, maar per ingrediënt, met alle aandacht om te leren kennen wat er is, hoe het smaakt en voelt. Lees verder over wat is intuitie, de bronnen van intuitie.

Intuitie = je eigen lichaam kennen en herkennen

Je lichaam reageert op alles wat er gebeurt. KEN jezelf, je lijf, je gedachten, je spierspanning, je gevoelens en emoties en HERKEN vervolgens de signalen die er altijd al geweest waren. Je KENT de reactie op de omgeving. Intuïtie is vervolgens niet meer zweverig omdat je er woorden aan kunt geven. Net als de chefkok ken je jezelf en herken je de subtiele signalen.

Lees verder over de wijsheid van de ademhaling of intuitie ontwikkelen


                                                                                                                                                            

Nieuwsgierig naar hoe goed jouw intuitie is?
Ga naar de workshop 'van voelen naar heldervoelen, van zien naar helderziend'. Leer in een avond hoe je een kloppende reading geeft. Klik hier voor de agenda.
                                                                                                                                                             
      

Geen opmerkingen: