maandag 9 augustus 2010

De noodzaak tot ontspannen.

Spanning levert veel op. Intuïtie ontwikkellen doe je door te leren ontspannen. Vanuit ontspanning kun je waarnemen, voelen, ruiken en werkelijk leven. Probeer eens een plant of struik langs de snelweg waar te nemen met 160km/u. Onmogelijk. Je ziet misschien de contouren en het groter geheel, maar de werkelijkheid laat zich niet pakken in grote lijnen en toont haar diepgang in de details. Om werkelijk te zien dien je te vertragen.

Weet jij wanneer je ontspannen bent? Je hartslag is rustig, ademhaling diep en vol, gelaatstrekken ontspannen en een evenwichtig, vol en aanwezig gevoel. Hoe ontspannen ben jij bijvoorbeeld gesprekken met mensen? Spanning is er altijd, ben je er ook bewust van? Er zijn echter zoveel mensen die zo structureel gespannen zijn, dat ze daardoor niet meer bewust zijn van wat ze voelen en ervaren. Ze bewegen op een te grote snelheid.


Intuïtie, informatie over jezelf en de omgeving laat zich mede zien door de verandering van spanning naar ontspanning. Hoe subtieler jij in staat bent de spanning te ervaren van de spieren die samentrekken, je ademhaling die omhooggaat, etc, hoe directer jij in staat zult zijn om bewuste keuzes te maken. Je weet wat er gebeurt bij jou, bij de ander en in je omgeving. Je eigen lichaam is je baken, en geeft aan welke richting de jouwe is.

Intuïtie ontwikkelen? Lees verder op de site.

Geen opmerkingen: