maandag 21 juni 2010

Keuzes maken op basis van je intuitie

Bij simpele keuzes kun je vertrouwen op je ratio. Jouw analysator raakt echter in de war bij te veel opties, ideeën en mogelijkheden. Bij ingewikkelde keuzes werkt ratio niet meer en moet je vertrouwen op wat je voelt.

De oplossing is simpel, bij elke (ingewikkelde) keuze ervaar je (bewust of onbewust) direct het gevoel, wat aangeeft: doen of niet doen. Daarna begint het probleem…….we gaan nadenken. We vinden er wat van. Alle kleine details laten we de revue passeren omdat we hebben geleerd van onze ouders: “denk na voordat je wat doet!” We vertrouwen niet meer. Bij elke gedachte ontstaat een klein gevoel en met alle ideeën en gedachten die we hebben ontstaat er een oerwoud aan gevoelens en emoties, waardoor we op ons gevoel in elk geval geen enkele keuze kunnen maken.

Intuïtie begint in het nu. Altijd! Nog geen seconde later komt al de eerste gedachte met bij behorend gevoel. Wees bewust van dat moment of ga anders terug naar het eerste moment dat je voor de keuze stond. Dat eerste gevoel. Voelt het goed, doen….twijfel je, niet doen. Dan voorkom je dat je gedachten je op een spoor zetten van een keuze die niet bij je past. Lees verder over ratio en gevoel in balans?

“Rationele mensen maken ook keuzes op basis van hun gevoel. Ze hebben gewoon meer argumenten nodig om een goed gevoel te krijgen.” Ontwikkel je intuitie en vertrouw op de keuzes die je maakt.


Geen opmerkingen: