woensdag 16 juni 2010

Intuitie: het verschil tussen de hogere intuïtie en de lagere intuïtie.

De lagere intuïtie, intuïtie vanuit het fysieke
- Lichaam. Het lichaam heeft een eigen weten. Bijvoorbeeld emoties die nooit geuit worden slaan zich op in het lichaam. Kijk naar hoe iemand loopt of gedraagt en je komt veel te weten over deze persoon. Ontmoetingen en situaties hebben een impact op je lichaam. Door bewust te worden van fysieke gewaarwordingen, leer je veel over jezelf en je omgeving. Onbewust of bewust laat iedereen zien wie hij of zij is.
- Gedachten komen en gaan. Jouw gedachten horen bij jou en zeggen dus ook iets over jou. Ze refereren aan overtuigingen die je hebt, waardoor je met een bepaalde bril naar de wereld kijkt. Door bewust te worden van deze bril, kun je deze ook afzetten en bijstellen.
- Emoties zijn vaak het gevolg van gedachten die je hebt, maar ook kun je ze oppikken van mensen om je heen. Wie voelt er geen verdriet op een begrafenis? Lees: waar komen emoties vandaan., en emoties bewustzijn om je relatie te verdiepen.

De hogere intuïtie vanuit het bovenmentale.
Hogere intuïtie gaat over het weten dat niet persoonsgevonden is, maar ALLE informatie die aanwezig is, over tijd en ruimte heen. Dit klinkt voor veel mensen vaag, spiritueel en zweviger, omdat dit niet tastbaar is voor veel mensen. In trainingen en workshops kan iedereen direct de lagere intuïtie laten ervaren. Deze ervaar je middels emoties en fysieke gewaarwordingen. Om de hogere intuitie te ervaren en deze ervaring te geloven is vaak meer tijd nodig en meerdere ervaringen. Toch is deze hogere intuïtie waar. Ervaren is geloven (zelf voor een rationeel sceptisch persoon als ik zelf ben). Geloof zelf ook niet wat hier staat, maar ga zelf op onderzoek uit. Vraag jezelf niet af of het waar is, maar hoe jij ook deze ervaringen kunt hebben.

Voorbeelden van de hogere intuïtie:
- Hoe iemand zich voelt over afstand
- Wanneer iemand gaat opbellen
- Bewustzijn van vorige levens
- Gedachten en overtuigingen opvangen
- Bewustzijn over entiteiten en energieën
- Visioenen
Belangrijk om hogere intuitie te ontwikkelen en te ervaren is het kader van je overtuigingen, ofwel denken / mentale los kunnen laten waardoor er een zuivere verbinding kan ontstaan met de informatie die aanwezig is.

Geen opmerkingen: