woensdag 21 april 2010

Waarom je je verlangen diep van binnen moet voelen...

Iedereen heeft een intuitief weten over zijn of haar verlangen. Verlangens voelen en werkelijk diep ervaren leidt er toe dat je in beweging komt om die verlangens te realiseren. En ja...je kunt teleurgesteld worden. Maar als het verlangen groot genoeg is, zorgt het verlangen ervoor dat je opnieuw in beweging komt. In contact met wat je werkelijk verlangt:
- Je maakt gemakkelijker keuzes
- Je bereikt je doelen

Zonder verlangen geen teleurstelling
Mensen die weinig verlangen zeggen wel eens: "Als je niets verlangt, zul je ook niet teleurgesteld worden." Dat klopt. Je zorgt er voor dat het emotionele dal minder diep wordt, maar daarentegen wordt je "geluks"-piek ook minder hoog.

Hoe zorg je ervoor dat je niet blijft hangen in je dal?
- De emoties het gevolg van de verwachtingen, niet van de verlangens zelf. Lees verder over omgaan met emoties.
- Voor mensen die het dal heel sterk ervaren werkt mindfulness meditatie goed.(ook bewezen effectief tegen depressiviteit:))
- Focus opnieuw op je verlangen. Weet wat je wilt veranderen en zet de stappen. Lees verder over de 8 stappen naar verandering.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Het kan wel jaaaaaaaren duren vooraleer je jouw doel bereikt. Doorzetten heeft meer effect wanneer je inderdaad beseft voor wie je het allemaal doet. Geheugen steuntjes helpen mij meer dan meditaties en zweven. Toch fijn om eens te lezen dat er nog zijn die hun hart volgen.

luc zei

Het kan jaren duren en misschien ook maar een dag of in een seconde kan je wereld veranderen. Ik heb gekkere dingen gehoord. Kom eens langs voor een vrijblijvende ontmoeting. Luc