zondag 18 april 2010

Intuitie en waarneming bepaald door jouw overtuigingen

Er is een intuïtie, waarheid of weten. Hoe wij deze waarnemen en interpreteren hangt af van onze eigen innerlijke overtuigingen. De een zal meer weten vanuit het voelen, terwijl de ander, ruikt, proeft, ziet of gewoon weet hoe het zit.

Tijdens de trainingen intuïtieve ontwikkeling werk ik veel met visualisaties (geleide meditaties). Altijd is er wel een deelnemer die zegt geen beelden te hebben. Hij of zij dan beweert visualiseren ‘gewoon’ niet te kunnen. Als ik ze vraag hoe hun ideale huis eruit ziet, kunnen ze deze wel beschrijven. Waar komt deze waarneming vandaan? Blijkbaar lukt het nu wel om informatie ergens vandaan te halen. Waarom lukt het nu wel? Daarnaast als je van jezelf zegt dat je iets niet kunt zien, gaat het ook zeker niet lukken. Misschien is deze overtuiging er wel in je jeugd in gekomen, wie weet.

Vanuit onze onzekerheid houden we vast aan onze waarnemingen. In deze waarneming zit intuitie, echter als we de overtuigingen en onze waarnemingen durven los te laten, komen we op een dieper niveau in contact met ons weten. Deze intuitie is dieper en helderder dan we ooit konden bedenken.

Geen opmerkingen: