woensdag 24 februari 2010

Bewustzijn in gesprekken

Bijna iedereen wil wel weten hoe het met de ander is. Om te weten hoe het met de ander is zijn we geneigd om naar de ander te kijken. Echter door alleen te kijken naar de ander, missen we een enorme bron van informatie.

De informatie zit in onszelf
Als je er bij stil staat, dan merk je dat je veel voelt in contact met anderen. Ook JIJ kunt dat ontwikkelen door aandacht te hebben voor jezelf. Zo voel je je bij de een prettig en bij de ander niet. Maar wat voel je dan precies? En betekent dat? Daarnaast merken we (on)bewust dat de ander oordelen heeft over ons. Hij of zij vindt iets van ons van wat we doen, wat we aanhebben of we net gezegd hebben. Ook dit heeft impact op het contact en ons gedrag. En je raadt het al....als wij iets vinden van de ander, dan voelt de ander dat. De ander zal zich direct anders gaan gedragen, hoe subtiel ook. Wat is de impact hiervan?

Bewustzijn vergroten in gesprekken
Door je bewustzijn hierover te vergroten leer je om in je kracht te staan in elk gesprek. Je voelt intuitief aan wat er gebeurt in gesprekken en je ben in staat authentiek te reageren. Interesse om ook je bewustzijn in gesprekken te vergroten?

Vanaf mei starten we met een opleiding communiceren vanuit hart en ziel. Kijk voor meer informatie op www.ontdekjezelf.com.

Geen opmerkingen: